By Published On: 6. 11. 2012Categories:

Poštovana, Obratila sam Vam se pre par dana – pisala sam o tegobama, koje su verovatno posledica hormonskog disbalansa. Zahvaljujem se na brzom odgovoru! Savetovali ste me da kod ginekologa proverim hormonski status. Ja cu to sigurno u nekom trenutku uraditi, kao sto cu proveriti i hormone stitne zlezde. Samo, sve te analize se placaju, a ja sam vec neko vreme nezaposlena. Ulje fenela bih jos nekako i mogla sebi da priustim. Preporucili ste mi caj od zalfije u prethodnom postu, ali bi mi on resio samo jedan problem. Zato bih ja ipak koristila nesto sto dovodi hormone u ravnotezu, i na taj nacin bih pokusala da ublazim sve tegobe, koje sam navela. A kasnije bih, svakako, uradila i sve potrebne analize, kada budem imala uslove za to. Da li mislite da bi ulje fenela moglo da mi skodi? Jos jednom, hvala!

Poštovana,
Ulje fenela ne bi moglo da Vam škodi. Pošto ste mladi, veoma bitno je Vaše reproduktivno zdravlje. Iz tog razloga je potrebno uraditi nalaz hormonskog statusa i posetiti ginekologa koji će uraditi ginekološki pregled i utvrditi tačan uzrok problema.
Ulje fenela je prilično blago. Fitoestrogeni su potpuno prirodan način na koji možete balansirati nivo polnih hormona, bez neželjenih dejstava. Međutim, oni znatno sporije ostvaruju dejstvo u odnosu na sintetske hormone.
U narednom periodu možete koristiti ulje fenela, ali svakako ne zaboravite da proverite hormone kada budete u mogućnosti.