By Published On: 6. 11. 2012Categories:

Poštovana, Prije 10 mj sam izgubila dijete spontanim pobačajem a uzrok je najvjerojatnije bila ureaplasma i klamidija te pristutna i kandida. Prvi put u životu sam imala takve probleme koje sam očigledno dobila odlaskom u saunu i bazen. Molila bih Vas za savjet što koristiti da se i ja i moj suprug riješimo tog užasnog problema zbog kojeg sam propatila jako puno. Kako fizički tako i duševno jer izgubiti dijete u 4 mj nije mala stvar. Čitala sam o ovom ulju i čini mi se da je vrlo učinkovito. Da li bi mi bilo dovoljno koristiti ovo ulje i na koji način? Oralno ili lokalno? Što bi meni preporučili da koristim a što mom suprugu? Puno hvala na pomoći.

Poštovana,
Ulje divljeg origana je veoma jak antiseptik koji je delotvoran kod mnogih upornih bakterijskih, gljivičnih i virusnih infekcija. Dokazano deluje na Candidu albicans, bez obzira na lokalizaciju infekcije. Međutim, mi nemamo podatke da deluje na ureaplazmu i hlamidiju.
Pošto se radi o planiranju trudnoće, a već se desio spontani pobačaj usled infekcije, moj savet je da se obratite lekaru koji će Vama i Vašem suprugu uključiti antibiotsku terapiju i pratiti tok izlečenja a origano ulje možete piti kao pomoćno sredstvo. Ipak je planiranje trudnoće veoma ozbiljna stvar a infekcije ureaplazmom i hlamidijom (naročito kod žena) mogu biti simptomatsksi prikrivene tako da je najbolje da sve bude pod kontrolom Vašem lekara.