By Published On: 9. 11. 2012Categories:

Dr Ana Gavrilovic Mnogo mi je drago da jos ima dobre duse kao vi Dok mozda cu biti realan. Bolujem ili nadjen hepatitis B,C , vec oko tri god , pijem tablete Lamivudin*ili Zeffix vec godinu dana. Da li postoj nesto ili neka ulje ko mi moze pomagati da resim taj problem?. Mnogo mi je drago od vas Dok ako mi recite sta treba uradit . unaprijed hvala

Poštovani,
Do sada je malo poznato i istraženo da neka biljka ili metoda alternativne medicine ima direktno dejstvo na virus hepatitisa B ili C. Neki opšti saveti su da bi ishrana trebalo biti zdrava i izbalansirana, sa što više svežeg voća i povrća,izbegavati namirnice pune aditiva i konzervanasa, u potpunosti izbaciti alkohol jer on može pogoršati oštećenje jetre.
Moj savet je da redovno uzimate terapiju, vršite kontrole funkcije jetre i redovno idete na kontrole.
Od naših ulja, jedino bi moglo doći u obzir hladno ceđeno ulje crnog kumina. Na njemu je rađeno puno naučnih istraživanja u kojima je pokazano da ima zaštitno dejstvo na jetru u smislu poboljšanja funkcije i sprečavanja štetnog dejstva različitih supstanci koje mogi izazvati karcinom. Ulje će svakako doprineti jačanju imuniteta i pomoći organizmu da uspori eventualnu progresiju bolesti.