By Published On: 22. 1. 2013Categories:

treba mi jedna informacija! pre par dana uzela sam vase ulje divljeg origana ali imam jednu nedoumicu!! naime ja sam dugogodisnji dijabeticar i imam otvorenu dijabeticnu ranu na stopalu.. da li mi mozete reci kako treba rastvoriti ulje i cime da bi se moglo staviti na ZIVU ranu.. bojim se da ne izgorim kozu.. kako i koliko puta dnevno treba ispirati ranu uljem..

Poštovana,
Origano ulje se čak ni razblaženo ne sme nanositi na otvorene rane. Kod infekcija, bez obzira na vrstu i lokalizaciju, origano ulje se pije 3 nedelje. Prve nedelje se uzima 3 puta dnevno po 1 kao, druge nedelje 3 puta po 2 kapi i treće 3 puta po 3 kapi na dan. Origano ulje je veoma ljuto i pre nego što se popije, mora se razblažiti – u kafenu kašičicu maslinovog ulja doda se kap origano ulja ili u trećinu šolje jogurta, paradajz soka… Uvek se pije nakon ili između obroka.
Razblaženo origano ulje se može primenjivati na manjim površinama kože, pod uslovom da je neoštećena (da nema rana). Tada se razblažuje u odnosu 6-7 : 1 (6-7 kapi maslinovog i 1 kap origano ulja). Pošto je veoma ljuto, origano ulje bi iritiralo već oštećenu kožu u Vašem slučaju.