By Published On: 24. 6. 2013Categories:

Postovana Ana, Da li biste bili ljubazni i odgovorili mi na pitanje kako se koristi ulje divlje zalfije i koliko dugo sme da se koristi? Zbog konstantnog stresa, tenzije i napetih misica u predelu vrata i ledja prouzrokovano haoticnim nacinom zivota ( puno posla i putovanja ) odlucila sam se da probam ulje divlje zalfije. Pokusala sam da saznam u apotekama, ali bezuspesno, a u uputstvu pise samo 3-7 kapi dnevno- nisam sigurna da li sa vodom ili necim drugim, pre ili posle jela i koliko dugo sme da se pije? Nadam se vasim odgovorima! Hvala unapred, Jovana

Poštovana Jovana,
Počnite sa 2 kapi ulja divlje žalfije, koje ćete dodati u šolju toplog čaja ili nakapati na kašičicu šećera. Ako Vam više odgovara, ulje divlje žalfije pomešajte sa kafenom kašičicom maslinovog ulja.
Za početak krenite sa 2 kapi a kada se malo naviknete na ulje, uzimajte ga 2 – 3 puta u toku dana na ovaj način, nakon ili između obroka. Ako Vam ulje odgovara, preporuke su da se u kontinuitetu može koristiti 2 -3 meseca, nakon čega se pravi pauza od 20 dana.
Pošto su mišići vratnog dela napeti, nekoliko 2-3 kapi ulja divlje žalfije pomešajte sa nekoliko kapi bilo kog osnovnog ulja (maslinovo, bademovo..) i tom mešavinom masirajte vrat.
Pozdrav!