By Published On: 8. 7. 2013Categories:

moja kcerka ima 20godina.studira u drugom gradu i nezdravo se hrani .i LICE I LEDJA SU JOJ PREKRIVENI SITNIM BUBULJICAMAStanje se mijenja periodicno-pogorsava u danima menstruacije.Nismo isli ni kod jednog ljekara.Uputite nas molim Vas sta da radimo Hvala unaprijed istovremeno i moja majka -78 godina je debela i godinama ispod stomaka-dupli stomak ima crvenilo vrlo ojed neprijatankoje se malo smiri od apotekarskih preparat ,ali ne prolazi.Pomozite

Poštovana,
Sklonost ka aknama i bubuljicama ja nasledna, a smatra se da ih izaziva i hormonska promena koja pojačava lučenje lojnih žlezda. Lučenje se može pojačati i zbog stresa i loše ishrane, ali pažljivom negom ipak se može zaustaviti nastanak novih. Ishrana protiv akni i bubuljica podrazumeva isključivanje određenih namirnica iz ishrane i povećanje unosa različitih vitamina i minerala koji pomažu smanjenju masnoće kože i sprečavaju nastanak akni i bubuljica. Prvo, iz ishrane treba da se isključi začinjena i masna hrana, ograniči unos slatkiša, kafe i gaziranih pića. Savetuje se unošenje vode, svežeg voća i povrća, žitarica, nemasnog mesa… Pridržavanjem uravnoteženog režima ishrane najmanje mesec dana, postiže se značajno smanjenje osipa i bubuljica, a stanje kože se značajno poboljšava.
Od Probotanic proizvoda za problem bubuljica i akni koristi se ulje divljeg origana koje se pije, ili Ulje protiv akni koje se može mazati na promene.
Ulje divljeg origana je veoma jak prirodni antiseptik i deluje na bakteriju koja je direktno utiže na nastanak bubuljica i upalu kože – Propionibacterium acnes.
Pošto vaša mama ima problema sa viškom kilograma, na pregibnim mestima usled znojenja dolazi do iritacije kože, koja postaje idealna podloga za bakterije i gljivice (kojima odgovara vlažna i topla sredina).
Protiv osipa može da pomogne pranje sredstvima sa benzoil-peroksidom, a protiv gljivičnih infekcija mazanje odgovarajućim kremama. Jedini način sprečavanja ponovne pojave osipa je održavanje suvom kože ispod i između grudi. Potrebno je koristiti pamučne majice, eventualno talk, i održavati redovno higijenu kože tog područja.
Pozdrav!