By Published On: 4. 10. 2013Categories:

Postovana Doktorko, u aprilu sam imao intervenciju na prostati, posle koje mi se u urinu pojavila Klebsiella pneumoniae 100.000. Primao imipenem, ali posle sedam dana nalaz isti. Urolog smatra da ne treba ponovno lecenje, posto nisam imao niti sada imam neke znacajne tegobe, nego ce po zavrsetku epitelizacije tkiva bakterija sama nestati. Ja sam na svoju ruku uzimao uobicajene cajeve, puno tecnosti, a zatim ulje i caj od divljeg origana u dve ture tacno po uputstvu. Nazalost nalaz urina je svki put isti. Medjutim nesto se promenilo. U pocetku je bakterija bila osetljiva samo na iminipen, dok je sada posle dve ture ulja origana umereno osetljiva na isti antibiotik sto bas nije dobro.Sada se pitam da li divlji origano moze izazvati mutaciju ove bakterije. Od intervencije na prostati je proslo nesto vise od pet meseci. Pre oko mesec dana mi se pojavio svrab u predelu cmara, a kako se godinama patim sa rijetkih stolicama i kako mi je dijagnosticiran microkolitis-uzimam salofalk, napravio sam i analizu stolice kojom prilikom mi je ustanovljna candida albicans.Uzimam nistatin 3×2 tablete dnevno, na strogoj sam dijeti, bar ja mislim da sam, i stanje sa stlicom mi se popravilo, a mislim da i svrab nestaje. Takodje imam problem i sa nesanicom. Sta mi savetujete ? Da li da nastavim sa origano preparatima protiv bakterije i gljivice? Sta mi predlazete protiv nesanice. Kako bih povecao imunitet organizma? Hvala unapred.

Poštovani,
Mehanizam dejstva karvakrola i timola (aktivnih supstanci origano ulja) je sledeći – ”Karvakrol i timol, prirodni antibiotici, za razliku od brojnih tradicionalnih antibiotika sa baktericidnim dejstvom, napadaju organele bakterija, posebno enzime respiratornog lanca, koji su vezani za mezozome ćelijske membrane. Na ovaj način dolazi do potpunog uništavanja patogenih aerobnih bakterija, jer dolazi do blokiranja ćelijskog disanja (respiracije) i do smrti bakterije, a, u isto vreme, ne dolazi do lize ćelijskog zida odnosno ne dolazi do oštećenja ćelijskog zida bakterije. Ovim se sprečava oslobađanje endotoksina u organizam, koje bi dovelo do naglog pogoršanja opšteg stanja pacijenta, a s’ druge strane, ne dolazi do stvaranja bakterijske rezistencije (Mr ph. Vera Dabanović)”.
Origano ulje, na osnovu dosadašnjih informacija i znanja, nije dovelo do povećanja otpornosti bakterije prema antibioticima, koju ste naveli.
Za postojeću kandidijazu, pored stroge dijete i terapije, možete uključiti i probiotik koji će doprineti uspostavljanju ravnoteže crevne flore i samim tim usporiti dalji rast gljivice.
Ulje divljeg origana možete uzimati uz postojeću terapiju antimikoticima. Ako još uvek koristite antibiotike, origano ulje možete uvesti po prestanku terapije (kako ne bi došlo do smanjenja dobrih bakterija u crevima).
Za jačanje imuniteta od Probotanic proizvoda, toplo Vam preporučujemo Ulje crnog kumina.
Pozdrav!