By Published On: 8. 12. 2014Categories:

Postovana, Pre pola godine mi je odstranjena cela stitna zlezda. Od tada svaki dan pijem euthyrox, kalcijum karbonat i vitamin D. Nedavno sam saznala da imam kandidu na jeziku i grlu, a imam i gljivice na noktima… Kupila sam ulje divljeg origana i danas pocela da ga pijem. Zanima me da li ulje origana utice na lek euthyrox, kao i da li smem istovremeno da pijem kalcijum karbonat i ulje origana (ili mogu prestati sa kalcijumom, posto ga vec ulje origana dosta sadrzi). Hvala unapred na odgovoru.

Poštovana,
možete da pijete ulje divljeg origana uz vašu terapiju. Nastavite da pijete kalcijum.
Origano ulje pijet tri nedelje, pa napravite pauzu 10 dana i onda ponovite još jedan ciklus od tri nedelje pijenja ulja. Jedna bočica je dovoljna za dva ciklusa. Ulje pijete tri puta na dan, posle jela u kašičici malinovog ili nekog drugog jestivog ulja, Počite sa 3x1kap, pa na svakih tri dana povećavajte broj kapi za jedan (3×2, 3×3,3×4), kada stignete do 3×4 kapi tako pijte do kraja treće nedelje. Ako problem rešite u prvom ciklusu onda nije nepohodno piti ulje još tri nedelje.
Zbog kandide izbacite sltkiše, šećer, prerađenu hranu, sve vrste hleba i peciva, krompir, pirinač, i obrano mleko i jogurt. Jedite povrće, meso, ribu, jaja, pečurke, koštunjave plodove i hladno ceđena bilja ulja. Voće samo po nekad i to citrusno i nakisele jabuke. Od mlečnih proizvoda – samo puter, kajmak i masni sirevi.