By Published On: 29. 12. 2018Categories:

Imam sina 13 godina. Prima terapiju za heliko bakteriju već 5 dana controloc 400mg 1*1,amoksicilin caps 500mg 2*2 na 12 sati 14 dana,orvagyl tbl 400mg 2*1 14 dana,bulardi 1*1.Imao je bolove , povraćanje ,nadutost ,gasove.Na dijeti je i bezglutenskoj ishrani zbog sumnje na celijakiju ima i upalu sinusa pa od juče pije i fluimucil 100 3*1 7-10 dana i kapi neodexacin 3*5.Kupilasam ulje divljeg origana jer sam pročitala da je dobro za heliko bakteriju.Sada na vašem sajtu nalazim da nije za HB nego za sinuse.S obzirom da ima heliko i da ima sinuse šta stvarno smije da pije od vaših preparata za sinuse a šta za heliko.Koliko dugo da koristi vaše proizvode.Postoji li okvirno vrijeme poslije kojeg može da se kaže da je izliječen i da li vaši proizvodi liječe ili ublažavaju simptome.Koliko sam čula heliko b se vraća da li vaši proizvodi garantuju potpuni oporavak.Koliko najduže smiju da se koriste?Unaprijed hvala

Poštovana,

S obzirom na to da Vaš sin već pije antibiotike, neka završi do kraja po šemi koju je propisao lekar, pa onda može da počne da pije ulje divljeg origana i crnog kumina paralelno.
Ulje crnog kumina tj njegova aktivna supstanca timokinon dokazano uništava H.pylori, dok ulje divljeg origana tj. karvakrol uništava veliki broj bakterija i gljivica, među njima i izazivače sinuzitisa.
Ulje crnog kumina treba piti 3×1 kašičicu na dan, pre obroka, 3 meseca u kontinuitetu, dok ulje divljeg origana 3×2 kapi na dan, 10 dana u toku jednog meseca, 3 meseca za redom, s tim da se ulje divljeg origana ne sme piti dok se piju antibiotici. Nakon ova 3 meseca, potrebno je uraditi izdisajni test na H.pylori i pauzirati od upotrebe ovih ulja minimum mesec dana.
Oni koji se pridržavaju uputstva za upotrebu, na kontrolnim testovima imaju negativne rezultate.

Srdačan pozdrav