By Published On: 25. 10. 2012Categories:

Postovani, zelela bih Vas savet u vezi sa uljem origana i uljem crnog kumina. Zelela bih da ih koristim preventicno jer vidim da deluju i kao zastita organizma, ali mi je prijateljica lekarka rekla da se ipak raspitam posto ulje kumina piju i osobe koje su podvrgnute hemoterapiji pa je mozda prejako kao prevencija. Da li je 25 kapi ulja kima dnevno previse ako nemam zdravstvenih problema? Posto imam candidu, koliko bih trebalo da koristim ulje origana, koliko dugo i koliko kapi dnevno? Kako kasnije (kad zalecim kandidu) da pijem origana, jednom nedeljno? Hvala unapred na odgovorima Andjelka

Poštovana,
Kada se ulje crnog kumina koristi zbog prevencije i jačanja imuniteta, dovoljno je uzimati jednu kafenu kašičicu ulja 2 puta dnevno, ujutru i uveče. To nije prejako jer korisnici koji su podvrgnuti hemoterapiji koriste veću količinu ulja od ove.
Origano ulje se kod infekcija pije 3 nedelje tako što se prve nedelje uzima 3 x 1 kap dnevno, druge 3 x 2 kapi a treće nedelje 3 x 3 kapi razblažene u kafenoj kašičici nekog jestivog ulja ( maslinovo, suncokretovo, laneno… ) ili u malo jogurta, paradajz soka… Pije se nakon obroka. Nakon tri nedelje se pravi pauza od 10 dana i u tom periodu se mogu uraditi potrebne analize. Nakon prestanka infekcije, ulje se može piti povremeno. Dovoljno je uzimati 10 dana, s vremena na vreme po 1 kap, 3 puta u toku dana.
Obavezno se pridržavajte i anti-kandida dijete koja se savetuje i mesec dana nakon eliminacije kandide.