By Published On: 13. 2. 2013Categories:

Postovana ana,moja devojka je ranije,pre par godina primala inekcije sve u isto mesto,na guzi i tu joj se od toga napravilo udubljenje.Ona je pre mesec dva to udubljenje bockala sa iglicom,napravila ranicu ,sa ciljem da popravi estetski izgled.Pre pet dana je dobila temperaturu,od gripa,i njoj se to na guzi zapalilo i nateklo,da bi onda krenuo da izlazi gnoj i sukrvica u jako velikim kolicinama,odjednom,da lije.Sada vec par dana joj i dalje curi pomalo,ali je manji otok i pije pentraksil od 500 miligrama. Sta treba da pije da bi joj se to sasusilo i zaraslo,da li da pije antibiotike i sta vi preporucujete.? Sa postovanjem, Marko Lekovic

Poštovani Marko,
Prema ovome što se napisali, verovatno je došlo do bakterijske infekcije i stvaranja apscesa koji se zbog povećanog pritiska u šupljini otvorio, i došlo je do curenja gnoja i sukrvice. Antibiotike prepisane od lekara mora piti, uz obaveznu kontrolu nakon terapije. Kako se infekcija bude smirivala, i otok će biti manji a rana će prestati da curi.
Dok antibiotska terapija traje, ne bih preporučila upotrebu origano ulja. Origano ulje je veoma jak antiseptik i prirodni antibiotik, koji uz standardne antibiotike koji se već koriste, može biti veoma jaka kombinacija za crevnu floru i dobre bakterije creva.
Pred sam kraj antibiotske terapije, može početi sa upotrebom origano ulja u manjoj količini (pve nedelje 3 x 1 kap u toku dana). Ulje divljeg origana se pije 3 nedelje, bez obzira na uzročnika i vrstu infekcije.
Pozdrav!