By Published On: 11. 3. 2013Categories:

Interesuje me poreklo biljaka od kojih se prave ulja-da li ih sami gajite i gde ili su uvezene i odakle? Koji su uslovi uzgoja? Takodje, gde vam se nalazi “pogon” za preradu- u nasoj zemlji, ili uvozite gotova ulja i pakujete. Ovo su po meni normalne informacije koje treba da date na sajtu, da bi ipak sve bilo “transparentno”, jer ima zaista na nasem trzistu svega i svacega. Mislim da ako ste ozbiljna firma, najvaznije informacije treba da budu o poreklu sirovine od koje je proizvod, a tek posle hvalospevi o dejstvu istog. Zelim vam mnogo uspeha, a ideja sa uljima je inace izvanredna, samo ako su biljke ok. Pozdrav. Vesna,Jagodina

Poštovana Vesna,
Ulje divljeg origana se dobije od sorte Origanum minutiflorum. To je endemska biljka, poreklom iz Turske. Posebno je cenjena jer sadrži visok procenat karvakrola.
Obzirom da je endemska, ne može se uzgajati na našim prostorima tako da se celokupan proces proizvodnje ulja – od berbe pa do destilacije, obavlja u Turskoj.
Na ambalaži je jasno naznačeno poreklo ulja, gde se puni i pakuje, tačan naziv biljke i latinski naziv, način dobijanja, serijski broj i rok upotrebe.
Nije uobičajeno da se na sajtu prilaže celokupna deklaracija proizvoda, pa iz tog razloga se svi ovi podaci ne nalaze na našim veb-stranicama, ali u opisu samog proizvoda stoji da se ulje dobija od sorte Origanum minutiflorum, poreklom iz Turske.
Origano proizvodi su i organskog porekla a sertifikate o organskoj proizvodnji možete videti na sajtu, dok je na ambalaži to jasno naznačeno.
Pozdrav!