By Published On: 16. 7. 2013Categories:

Dobro vece. Potrebna mi je Vas savet. Imam 17 godina i vec 3,4 meseca se mucim sa kandidom vaginalno. Brisevi su pokazali da je imam u velikom broju, a mast (Canesten) koju mi je prepisao ginekolog mi ne pomaze. Cula sam za ulje od divljeg origana, pa me zanima da li smem da ga koristim? Na koji nacin i koliko dugo? Unapred hvala.

Poštovani,
Ulje divljeg origana možete koristiti, ali ono se pije. Nikako ne smete čak ni razblaženo ulje nanositi na osetljivu genitalnu sluznicu.
Ulje divljeg origana puje se 3 nedelje na sledeći način: prve nedelje 3 x 1 kap, druge nedelje 3 x 2 kapi a treće nedelje 3 x 3 kapi u toku dana. Ulje je veoma ljuto i prvo se mora razblažiti dodavanjem u kafenu kašičicu maslinovog ulja ili u malo jogurta, paradajz soka. Pije se nakon ili između obroka.
Poželjno je izbaciti iz ishrane: testa i peciva od belog brašna, sva gazirana pića, ne koristiti pivski kvasac, slatko mleko, B kompleks vitamina, jako kisela jela (sa esencijama i veštačkim konzervansima), izbaciti ili drastično smanjiti u ishrani čokoladu, torte, kolače, izbaciti alkohol, nikotin i kafu, radi bržeg oporavka.
Pozdrav!