By Published On: 8. 1. 2014Categories:

Postovani, Prijatelj mi je donio iz vase ljekarne caj origana. Moje dijete ima 3 godine I dva mjeseca, dijagnosticiran joj je reflux drugog I treceg stupnja te cesto imamo borbu sa escherihiom coli I urinarnim infekcijama. Molim preporuku, unaprijed hvala.

Poštovani,
dete može da koristi čaj kao prevenciju urinarnih infekcija. Svi proizvodi divljeg origana su ljuti, pa morate smisliti najbolji način kako da ih ponudite tako malom detetu.
Preporučena količina čaja za odrasle je 1L dnevno, pijucka se u gutljajima tokom celog dana. Za dete bilo bi dovoljno i pola litre.
Ako bude postojala jaka infekcija onda je preporuka da se koristi ulje divljeg origana. Pije se tri nedelje, prve nedelje 3×1 kap, druge nedelje 3×2 kapi, treće nedelje 3×3 kapi. Ulje je izuzetno ljuto pa se razređuje u kačićici maslinovog ulja, paradajiz soku ili jogurtu. Njabolje je ulje piti posle jela, može se popiti i čaša hladne vode (nikako vuće da ne raspali ljutinu). Ulje se odlično pokazalo u borbi protiv E.coli, Candidie albicans i još 30. mirkoorganizama koji su često uzrok urinanrih infekcija.
Za veziko – uretralni refluks je veoma važno da se otkrije na vreme i da se preveniraju urinarne infekcije koje mogu ošteti bubrege!
Pozdrav