By Published On: 22. 7. 2014Categories:

Dobar dan, izvinjavam se ako se neko slicno pitanje naslo vec i ujedno zahvaljujem na izdvojenom vremenu.. 35nedelja sam trudnoce i mucim muku sa kandidom u sekretu.Trenutno pijem srebrnu vodu a pokusala sam sa candida yeats (hom.lekom) i naravno vaginaletama koje mi je lekar prepisao ali ubrzo se vrati.Ne bih da na porodjaj odem sa pozitivnim rezultatom .Dijeta mi lose ide ): Drugarica mi kaze da origano vodu mogu u trudnoci da pijem. Molim Vas za savet. Hvala

Poštovana,
origano preparati se ne preporučuju u trudnoći i tokom dojenja jer snižavaju gvožđe u organizmu. Veoma je nezgodno savetovati trudnice da piju bilo šta jer su istraživanja na trudnicama zabranjena. Od naših preparata ništa nemojte uzimati. Probajte sa farmaceutskom sodom bikarbonom, pola kašičice ujutru i uveče na prazan stomak, razmućeno u čaši tople vode. Na taj način se povećava pH u telu.
Najbolje bi bilo da taj problem rešite ishranom. Najbolje se pokazala LCHF ishrana (pročitajte detaljnije na netu, i pronađite lepe recepte). Izbacujete iz ishrane: sve vrste žitarica, obrane mlečne proizvode, sve šećere i slatkiše, prerađenu hranu, rafinisana biljna ulja. Ono što možete da jedete koliko god želite je: povrće, voće (sem banane i grožđa), sve vrste mesa (slaninica i čvarci), riba, jaja, pečurke, koštunjavi plodovi semenke i hladno ceđena nerafinisana biljna ulja. Od mlečnih proizvoda samo masni sirevi – feta, kačkavalj (obrani proizvodi imaju puno šećera koji hrane gljivicu), masalc (nikako margarin)i kajmak. Na taj način nećete biti gladni jer ćete unositi više dobrih masnoća, a ukinućete omiljenu hranu gljivici – šećer (ugljene hidrate). Budite disciplinovani – pre svega zbog svoje bebe. Pijte minimum 2L obične vode na dan. Kada izbacite ugljene hidrate izbacićete i višak tečnosti koje telo zadržava u trudnoći pa ćete se lakše poroditi.
Srećno i pozdrav!