By Published On: 15. 6. 2012Categories:

Poštovana Ana Pre tri meseca naše osmogodišnje dete, devojčica, počela se žaliti na mučninu. Bili smo kod pet lekara i nijedan se nije setio da je u pitanju Kandida. Na kraju je moja supruga insistirala da se uradi koprokultura i nađeno je prisustvo Kandide u velikom broju. Dobila je za terapiju Nistatin tablete. Kupili smo i origano ulje, pa nas interesuje šta Vi mislite da je najbolja terapija u ovom slučaju. Unapred zahvalni Janini roditelji.

Poštovani,
Ispitivanjem na Institutu za biološka ustraživanja u Beogradu i Farmaceutskom fakultetu potvrđeno je da Origano ulje ( karvakrol kao aktivna supstanca ) deluje na 30ak mikroorganizama, između ostalog i na Candidu albicans.
U sebi ne sadrži nikakve dodatke niti alkohol tako da je bezbedno za Vaše dete.
Najčešći problemi zbog kojih naši korisnici upotrebljavaju Origano ulje jesu upravo kandidijaza i infekcije urinarnog trakta izazvane E. coli.
Prošle nedelje se javila majka devojčice od 5 godina koja nam je rekla da je nakon nešto više od mesec dana korišćenja origano ulja, broj kolonija kandide u nalazu stolice sa oko 200 smanjen na 20.
Nistatin koji ste dobili možete uporedo koristiti sa Origano uljem ako želite pošto ne postoji međusobna interakcija.
Tokom lečenja kandidijaze potrebno je i pridržavati se dijete.