By Published On: 6. 12. 2012Categories:

Poštovani,moji problemi su počeli od 2010.god.kada sam odstranila matericu.Jajnici su ostali oni su hvala bogu dobro i od tada imam problem sa bakterijom E-coli pijem Zinat i jedno vrijeme nestane bakterija pa se opet pojavi.Uz to imam problema oko zadržavanja mokraće doktori kažu da su kao oslabili mišići prilikom operacije.zato vas molim da mi odgovorite da li ću sa korištenjem ORIGANO ULJA uspjeti riješiti svoje probleme. Unaprijed Zahvalna!!!

Poštovana,
Najčešći uzročnik upale bešike je bakterija Escherichia coli. Ona je prirodni stanovnik creva i čini normalnu crevnu foru, što znači da je njeno prisustvo u crevima potpuno bezopasno. Problem nastaje kada izađe iz creva i mokraćnim kanalima stigne do bešike što i nije teško s obzirom na anatomsku blizinu digestivnog i polnomokraćnog sistema. Bakterije koje dospeju u bešiku obično se uklanjaju tokom mokrenja. Međutim, ako bakterije ostanu u bešici, lako i brzo se razmnožavaju što dovodi do upale.
Prisutnost bakterija u bešici predstavlja neophodni element za pojavu upale bešike, ali sama po sebi nije za to dovoljna. Neophodno je da u tome učestvuju i drugi faktori a jedan od najznačajnijih je upravo problem koji Vi imate – zadržavanje urina u bešici. To čini mogućim ponovni povratak bakterija i nastanak infekcije.
Origano ulje je veoma efikasno kod urinarnih infekcija, čak i upornih. U tom slučaju se pije 3 nedelje. Pošto Vi imate predispoziciju i uslove za ponovno vraćanje infekcija, savetujem Vam da posvetite pažnju preventivi koja podrazumeva unos dosta tečnosti, uključujući i vodu. Dosta tečnosti smanjuje koncentraciju bakterija u mokraći i dovodi do češćeg mokrenja čime se bakterije ispiraju iz bešike. Sve bakterije izazivači upala se brzo razmnožavaju. Ako se unosi manje tečnosti, mokraća se duže zadržava u bešici, bakterija ima više pa su i simptomi izraženiji. Svaka tečnost podstiče mokrenje i izbacivanje bakterija.
Tome bi mogla pomoći i redovna upotreba origano čaja koji deluje na same bakterije uzročnike urinarnih infekcija a pomoćiće i jačanju imuniteta sluzokože mokraćnih puteva. Čaj od uve ili kukuruzne svile podstiče izbacivanje urina i povećava ispiranje sluzokože mokraćnog sistema.