By Published On: 19. 12. 2012Categories:

Postovanje! ja sam jos pri samom pocetku vaseg formiranja uzimla vase origano ulje ….e sad ,neznam vise od cega sam se definitivno ocistila ,ali me zanima konkretno problem u vezi proklete ureaplazme,mikoplazme? moj suprug bas ima problem da to izleci i ne uspeva ni posle 4 ture antibiotika ,dok se meni pojavila u malim kolicinama.zanima me dali imate iskustava sa lecenjem istih bakterija?svi kao nesto nude neke preparate za lecenje urinarnih infekcija ,ali ovo su ipak kao sto znate mikrooragnizmi.spreammo se za vantelesnu ,pa me zanima jer moramo dotle ostati cisti.molim za iskren odgovor .hvala puno

Poštovana,
Mi na žalost nemamo informacije da je origano ulje efikasno u rešvanju problema sa mikoplazmom i ureaplazmom. Obzirom da se pripremate i za vantelesnu oplodnju, najsigurnije bi bilo da se pridržavate saveta lekara i antibiotika koje Vam prepišu.
Ureaplazma i mikoplazma su karakteristični mikroorganizmi jer nemaju ćelijski zid, tako da većina antibiotika koja na bakterije upravo deluje uništavajući ćelijski zid, odve neće delovati.
Međutim postoje i antibiotici koji deluju, kao što su tetraciklini , a delotvoran je i eritromicin. Dok se terapija ne završi, potrebna je apstinencija od seksualnih odnosa, inače postoji rizik od reinfekcije, i potrebno je lečiti oba partnera.
Origano ulje je veoma jak antiseptik, međutim mi nismo došli u posed nekog istraživanja koje bi potvrdilo dejstvo na pomenute bakterije. Na različitim stranim forumima se pominje origano ulje kao pomoć terapiji.
Ipak budite uporni i pridržavajte se standardne antibiotske terapije pošto već planirate trudnoću. Origano ulje možete probati u kombinaciji sa antibioticima ako proces izlečenja ne bude odmicao.