By Published On: 8. 1. 2013Categories:

Postovana, moja majka je izlozena svakodnevnom stresu zbog brige o mojoj baki. Boluje od obolenja stitne zlezde, visokog pritiska i depresije. U zadnjih mesec dana su joj se pojavile promene ne kozi u vidu crvenila i svraba. Lekar je dijagnostikovao ekcem. Prepisao joj je kortikosteroidnu kremu. Doslo je do poboljsanja, ali sada je doslo do nenormalnog susenja koze na stopalima. Koza joj je toliko suva da dolazi do pucanja. Razmisljala sam o nabavci ulja crnog kima, ali sam resila da zamolim za savet. Mozda ima i neki drugi proizvod iz vase palete koji bi bio efikasan. Unapred hvala

Poštovani,
Od svih Probotanic ulja, najpre bih Vašoj majci preporučila ulje crnog kumina. Na samu štitnu žlezdu nema efekta ali je veoma blagotvorno kod povišenog krvnog pritiska, ekcema, pada imuniteta..
Osnovna uloga kumina je u balansiranju imuniteta – zahvaljujući velikom procentu nezasićenih masnih kiselina (organizam ne može sam da ih proizvede). One omogućavaju sintezu imunoregulatornih materija – prostaglandina (materije slične hormonima). Nezasićene masne kiseline stabilizuju ćelijske membrane, dok prostaglandini sprečavaju upale – na taj način crni kumin prekida imunološke reakcije koje rezultuju bolešću.
Ulje crnog kumina se pije 3 puta na dan, po jedna kafena kašičica. Ekcematozne promene i suva koža se mogu i mazati ovim uljem, jer se radi o hladno ceđenom ulju koje se direktno maže na kožu, regeneriše je i hrani. Mislim da bi joj ovo ulje koristilo više nego bilo koje drugo iz naše ponude.