By Published On: 10. 1. 2013Categories:

Postovana,uskoro ce biti mjesec dana od kad koristim origano ulje zbog vaginalne kandide,ali nema pozitivnih rezultata.do sada sam se uglavnom pridrzavala dijete,ali vise nisam mogla jer je jako tesko ne jesti sve to sto ste naveli.zanima me je li moguce da je ovako neprijatan miris sekreta prouzrokovan kandidom jer govorite da kod kandide sekret nema mirisa ili je nesto drugo u pitanju?vec sam vam napomenula da sam isla kod doktora,radila briseve,prvo mi je bila 6 grupa i kandida,a posle koristenja ginodaktanola 2 grupa i nije bilo kandide,da bi mi se posle 2 dana vratio svrab i neprijatan miris.takodje imam ranicu na materici,pa ne znam da li je to zbog toga.da li mi preporucujete jos nesto uz vase ulje?cula sam za irigator i tantum roso kesice,pa ne znam da li i to da probam,ili nesto drugo.veliki pozdrav.

Poštovana,
Sirasti sekret koji se javlja kod vaginalne kandidijaze najčešće nije neprijatnog mirisa. Međutim, usled poremećaja ravnoteže vaginalne flore usled infekcije, možda je došlo do prekomernog razmnožavanja neke od bakterija. Ako se pridržavate anti-kandida dijete, pijete origano ulje, koristili ste antimikotike a simptomi i dalje postoje, dobro bi bilo ponovo da uradite vaginalni i cervikalni bris.
Tantum rosa irigator i granule za vaginalno ispiranje prijaju najvećem broju žena koje imaju problema sa pojačanim sekretom. Takođe, za ispiranje možete koristiti i neke čajeve kao što su čaj od kamilice, nevena, žalfije, hajdučke trave… Nemojte preterivati sa ispiranjima. Svakako se pridržavajte dijete i kroz neko vreme javite Vašem ginekologu.
Pozdrav!