By Published On: 4. 2. 2013Categories:

Postovani,imao sam problem sa prolivom i stalnim krkljanjem po stomaku.Doktor me je uputio da dam analizu stolice gde je pokazala Kandida u malom broju! Doktor kaze da je to bezazleno i ne prepisuje mi nikakvu terapiju!!S obzirom da sam na dan davanja stolice konzumirao Origano ulje zanima me dali ono menja nalaz i dali je nalaz kandida u malom broju zaista bezazlen?

Poštovani,
Kandida je gljivica normalno prisutna u donjem delu creva. Kod zdravih ljudi, dobrog opšteg stanja i imuniteta, ne izaziva nikakve tegobe. Normalno je prisutna u nalazu stolice, u malom broju (do 20 kolonija). Međutim, kod nekih ljudi može dati simptome i u tom broju.
Origano ulje deluje na kandidu, ali jedan dan je ipak kratak da bi origano ulje dalo lažno-negativne rezultate. Moj savet je da povedete računa o ishrani, pridržavate se anti-kandida dijete eventualno uz neki probiotik.
Origano ulje slobodno nastavite da pijete 3 nedelje po sledećoj šemi: prve nedelje 3 x 1 kap u toku dana, druge nedelje 3 x 2 i treće nedelje 3 x 3 kapi dnevno.