By Published On: 13. 2. 2013Categories:

Postovani, Testovi su pokazili da imam kandidu u crevima, a ponekad mi se ona pojavi i na kozi izmedju nogu i blizu anusa (svrab i crvenilo). Uzela sam vase ulje od origana, jer sam cula da je dobro upravo u borbi protiv kandide. Ono sto me zanima jeste da li mogu da ulje nakapam npr. u caj ili casu vode i tako ga konzumiram? Takodje me zanima da li bih mogla da pocnem sa npr 1 kap 3 puta dnevno, pa postepeno povecam dok se ne naviknem na ukus? I molila bih Vas da mi kazete kako mogu da ga primenjujem na kozi, tj onim delovima koze koji me ponekad svrbe i crvene – da li da nakapam na vatu i premazem ili moram da origano ulje nakapam u neko drugo ulje/vodu i tim rastvorom prebrisem delove koze? Unapred zahvalna. S postovanjem,

Poštovana,
Najbolji način razblaživanja origano ulja za oralnu upotrebu je mešanje sa kafenom kašičicom nekog drugog ulja (maslinovog npr.) ili u trećinom šolje jogurta, paradajz soka… Ulje je veoma ljuto i ako ga dodate u vodu, izdvojiće se na površinu, neće se pomešati tako da će opet biti previše ljuto.
Koristi se tri nedelje, uzima u kapima i postepeno povećava broj kapi kako bi se navikli na ukus: prve nedelje 3 x 1 kap, druge nedelje 3 x 2 kapi i treće nedelje 3 x 3 kapi u toku dana.
Nikako nemojte čak ni razblaženo origano ulje mazati u predelu anusa i međice. To je veoma osetljiva zona pa bi origano ulje izazvalo jaku iritaciju kože i sluzokože.
Jedino kada je u pitanju infekcija nokta ili nekog drugog, manje osetljivog dela kože, origano ulje se može razblažiti sa maslinovim uljem (u razmeri 10 : 1 u korist maslinovog ulja), i tom mešavinom mazati promene.
Pozdrav!