By Published On: 13. 3. 2013Categories:

Poštovana doktorice, Imam 49 godina. Pet meseci pijem ciklo proginova tablete, koje po saveti ginekologa ovog meseca treba da prekinem, zato što imam glavobolje i jako lošu krvnu sliku. Drastično smanjen nivo gvožđa u krvi. Rečeno mi je da sada ne smem da koristim ulje divljeg origana, zbog gvožđa, a kandida mi se uporno vraća već 8 meseci. Trenutno sam pila omikral tablete i koristim canesten vaginalni krem. Uporedo sa tim imam problema sa hemoroidima, koji su bolni i upaljeni. Zbog svega navedenog a i stresnih životnih situacija, kojih sam imala previše, pijem sedativ rivotril nekoliko godina. Često sam depresivna, preplašena, neraspoložena, osećam se umorno, bolesno, nemam samopouzdanja. Pročitala sam tekst o ulju divlje žalfije, molim vas da mi odgovorite da li bih smela da ga koristim i kako, jer mi se čini da bi mi dosta pomoglo, jer duboko verujem u svaki vaš proizvod. Unapred zahvaljujem.

Poštovana,
Dobro ste postupili kada je reč o primeni origano ulja – ne savetuje se osobama sa sniženim vrednostima gvožđa pošto divlji origano može usporiti apsorpciju istog.
Eventualno možete pokušati da pijete origano čaj koji je dosta blaži nego ulje. Razblažen origano čaj možete koristiti i za vaginalno ispiranje.
Ulje divlje žalfije se koristi kod blažih oblika depresije, anksioznosti, promena raspoloženja… Pije se tako što se 2 – 3 puta u toku dana u šolju toplog čaja ili na kafenu kašičicu maslinovog ulja doda 1 – 2 kapi ulja divlje žalfije.
Međutim na osnovu svega što ste opisali, mislim da će Vam više odgovarati ulje crnog kumina. Ono prvenstveno jača imuni sistem što bi sigurno zaustavilo ponavljanu kandidijazu. Iskustva gotovo svih naših korisnika koji su ga upotrebljavali u periodu od mesec da je da se dosta bolje i jače osećaju, san je kvalitetniji i imaju više energije.
Pošto već koristite rivotril i sa te strane ste ‘pokriveni’, pokušajte prvo sa uljem crnog kumina.
Pištite ako budete imali još pitanja i nedoumica.
Pozdrav!