By Published On: 28. 3. 2013Categories:

Kupio sam vase ulje od divljeg origana da bih resio problem sa upalom korena dlake koji me maltretira vec par godina.Bar jednom godisnje bih imao taj problem i uvek bih se vracao….resavao bih ga trenutno sa antibioticima,cak sam bio i kod hirurga koji je rekao da iako operisem ne garantuje da se upala nece vratiti… Interesuje me nacin primene ulja od divljeg origana,tj. kako da ga koristim i tretiram tu povecu “bubuljicu”? Unapred hvala!

Poštovani,
Origano ulje najbolje je piti u preriodu od 3 nedelje na sledeći način: prve nedelje 3 x 1 kap dnevno, druge nedelje 3 x 2 kapi i treće nedelje 3 x 3 kapi. Ulje je veoma ljuto pa ga morate razblažiti tako što ćete kap origano ulja dodati u kafenu kašičicu masllinovog ulja ili u trećinu šolje jogurta, paradajz soka… Uvek se pije nakon ili između obroka.
Kod upalnih procesa na koži, bolje je piti origano ulje. Pošto je veoma ljuto, čak i razblaženo može izazvati iritaciju već oštećene kože. Kada se koristi za spoljašnju primenu razblažuje se u odnosu 10 : 1 u korist nekog osnovnog ulja (npr. 10 kapi maslinovog, bademovog, suncokretovog ulja i 1 kap origano ulja).
Pozdrav!