By Published On: 10. 4. 2013Categories:

Postovana,da li sme da se koristi istovremeno ulje crnog kumina i ulje divljeg origana?Pored toga imam i caj od divljeg origana i origano vodu jer imam kandidu na jeziku i u crevima.Jezik mi je izbrazdan unazad nekoliko godina i skroz prekriven belim naslagama.Posle pet dana koriscenja navedenih, vasih,preparata naslage su nestale i imam osecaj da se brazde popunjavaju jer se vidno zaceljuje velika brazda koja je bila na sredini jezika.Ne znam da li je to od divljeg origana ili od crne kumine, da li i crna kumina moze da zaceli jezik?Uputite me kako da pravilno koristim ulje od divljeg origana, caj od istog i ulje od crnog kumina jer se prvo plasim da li uopste sme zajedno, a drugo da nije previse za organizam jer ulje divljeg origana koristim i za inhaliranje prema vasem uputstvu jer imam zapusene sinuse.Unapred hvala i puno pozdrava!

Poštovani,
Nestanku naslaga doprinelo je ulje divljeg origana koji je veoma moćan antiseptik i efikasno sredstvo protiv kandidijaze. Ulje crnog kumina je tom efektu moglo doprineti jačanjem rganizma i imuniteta, za šta se inače i koristi. Takođe, crni kumin povoljno deluje i na infekcije, ozlede kože i sluzokože.
Ulje divljeg origana i crnog kumina možete koristiti uporedo, ali napravite vremenski razmak od 30 – 60 minuta između ova dva ulja.
Ulje crnog kumina se pije 3 puta na dan, po 1 kafena kašičica, 15 minuta pre obroka.
Ulje divljeg origana se upotrebljava 3 nedelje na sledeći način: prve nedelje 3 x 1 kap dnevno, druge nedelje 3 x 2 kapi a treće nedelje 3 x 3 kapi u toku dana. Pošto je ljuto, pre nego što se popije mora se razblažiti sa kafenom kašičicom maslinovog ulja, ili sa manjom količinom jogurta, paradajz soka… Pije se nakon ili između obroka.
Čaj se kuva tako što se 1 kafena kašičica prelije sa 2 dl vrele vode i ostavi da odstoji. U toku dana se preporučuje od 3 do 6 šolja čaja.
Pozdrav!