By Published On: 10. 4. 2013Categories:

Imam vaginalnu kandidu.A pretpostavljam da imam i crevnu koja je koegzistirala u vaginu.Koristila sam Canesten3x1 i jednu Lomexin vaginaletu.To mi je ginekolog prepisao.Posle menstruacije se opet pojavila.Planiram da pocnem sa origanovim uljem,promenila sam ishranu,pijem beviplex 1x i vitamin C,ne pijem kafu ,smanjila sam secer na minimum,ne pecka me ni ne svrbi,sekret je vise providan nego sirast. Ne mogu da smanjim nervozu jer sam hipohondar i pretpostavljam da se zato gomila.Pijem Balans i od tad imam redovniju stolicu. Da li smem povremeno da se ispiram zalfijom,da mazem kantarion i tampon umocen u jogurt i cen belog luka?Zanima me koliko cesto smem to? Takodje sam pocela da pijem Lactogyn i tablete sodi bikarbone. Pozdrav

Poštovana,
Ne morate toliko brinuti. Dobro ste postupili pridržavanjem anti – kandida dijete i ostalih saveta koji se preporučuju kod postojanja kandidijaze.
Usled nervoze, dolazi do slabljenja imuniteta što može otvoriti vrata za nastanak mnogih infekcija, pa i kandidijaze.
Ispiranje žalfijom se preporučuje, kao i primena kantarionovog ulja, odnosno kombinacije jogurta i belog luka. Međutim,nije poželjno često ponavljati postupak. Neke preporuke su da ne bi trebalo čeće od svakog trećeg dana.
Uz vaginalne probiotike, dijetu, vitamine, vaginalete, dovoljno će biti s vremena na vreme da uključite ispiranje čajem od žalfije. U obzir mogu doći i čaj od kamilice ili divljeg origana.
Pozdrav!