By Published On: 10. 4. 2013Categories:

Postovani, Zanima me sta preporucujete za ceste prehlade i bronhitise kod deteta od 4 godine.Stalno se vrtimo u krug upotrebom antibiotika, posle kojih on vec za desetak dana pocinje ponovo da kaslje, i cini mi se da se sa svakom novim antibiotiokom, smanjuje zdravi period.Ocajna sam i uplasena jer mi sve to polako gubi smisao i ne zelim da vise koristi antibiotike, li bar nr tako cesto. Prilicno sam odusevljena vasim proizvodima, pa se nadam da ce i nama pomoci, samo me zanima da li je ulje divljeg origana bezbedno za konzumiranje ili je mozda za taj uzrast bolji caj od divljeg origana. Unapred hvala!

Poštovana,
Ulje divljeg origana mogu koristiti deca preko 3 godine starosti. Za dete uzrasta 4 godine, dovoljna je 1 kap, 3 puta dnevno.
Najveći problem predstavlja činjenica da je origano ulje veoma ljuto, i deca često neće da ga prihvate. Ulje je najbolje razblažiti u voćnom ili običnom jogurtu, i detetu dati uz obrok kako bi se hranom neutralisaoljutkast ukus koji zaostaje..
Pošto je dete sklono respiratornim infekcijama, ulje divljeg origana se može koristiti i zbog prevencije istih,u periodu od 10 dana, a ako infekcija već postoji, koristi se 3 nedelje.
Pozdrav!