By Published On: 22. 4. 2013Categories:

Poštovana Dr Ana, Već duže vreme sam imala razne simptome koji su ovde nabrojani kao posledica bujanja CANDIDE, a nisam znala šta mi je. Pretražujući po internetu, naišla sam i na tekstove i forume u kojima se opisuju svi ovi simptomi koji su navedeni ovde. Ne želim da vas zamaram pisanjem o tome koliko sam “lutala” od lekara do lekara, radeći raznorazne testove, te za upalu bešike, te za zglobove , debelo crevo, da bi tek na kraju sve te simptome i boljke koje su mi se javile, prepoznala kao posledicu CANDIDE. Uradila sam SALIVA test i bio je pozitivan i laboratorijski potvrđen iz brisa grla i pljuvačke, iako mi je i nos stalno zapušen, tu navodno nije pronađena candida. Potpuno sam promenila ishranu, pridržavam se “dijete” propisane za candidu, koristim vaše ulje divljeg origana, onako kako je po uputstvu, i candida se povuče za tih 20 dana, dok pijem ulje. Ali u pauzi između dve terapije uljem, ona ponovo počne da se javlja (napominjem da je locirana u grlu, (SPUTUMU) GDE SE SKUPLJA KAO SLUZ KOJU NE MOGU DA IZBACIM, ISKAŠLJEM, pogotovo odmah posle jela ili pića, čim nešto progutam…..Moje pitanje: 1. Da li da origano ulje uzimam sa kašičicom šećera ili na neki drugi način, obzirom da šećer moram da izbegavam? 2. Šta biste mogli još da mi preporučite, jer sam očajna, pošto ova situacija traje još od oktobra prošle godine i stalno se ponavlja isto, iako se pridržavam dijetalne ishrane bez hleba, kvasca, testenine, slatkiša, brašna, kafe, veštačkih i gaziranih sokova, mleka, sireva..Cedim sokove od grejpa, narandže, cvekle, pijem probiotski jogurt jedem uglavnom sveže salate od svog mogućeg povrća, krompir ne, bareno belo meso ili pečeno, razne semenke. Koristim IMMUNO SHARK za imunitet, FLOBIAN za smanjenje nadutosti(na preporuku lekara), SODU BIKARBONU za ispiranje usta i grla PROPOLIS SPREJ za grlo ……Hvala

Poštovana,
Origano ulje možete razblažiti u kafenoj kašičici maslinovog ili nekog drugog hladno ceđenog ulja; dodati u trećinu šolje jogurta ili paradajz soka…u zavisnosti od toga šta Vam od navedenog najviše odgovara.
U lečenju kandidijaze, veoma bitna je dijeta i jačanje imuniteta. U suštini, Vi se svega preporučenog pridržavate. Kandida zna biti veoma uporna tako da Vi morate biti još uporniji i nastaviti sa navedenim režimom. Možda bi još mogli da uključite probiotike, ako već niste.
Ciklus upotrebe origano ulja možete ponoviti nakon pauze od 7 dana.
Pozdrav!