By Published On: 23. 4. 2013Categories:

Postovani, Interesuje me ulje za regeneraciju koze. Naime, ja nemam ni suvu a ni ostecenu kozu kako pise u opisu. Moja koza lica je normalno-mesovita odnosno nesto masnija u tzv. T-zoni. I zrela, jer imam 45 godina. Da li ovo ulje moze da se koristi za takvu vrstu koze? Cilj mi je, pre svega, da koristim nesto za negu i regeneraciju zrele koze a protv bora i bez ikakve hemije. Ili preporucujete koriscenje samo jedne vrste ulja kao sto je recimo jojobino ili od kostica grozdja. Drugo pitanje je vezano za ulje peperminta a protiv naduvavanja i gasova. Ne bih rekla da imam nervozna a ni lenja creva, osim kada promenim sredinu, niti imam problema sa varenjem. Da li je ulje od peprminta zaista dobro protiv naduvavanja, kada je recimo u pitanju neka hrana koja izaziva gasove ili ako je naduvavanje posledica vazduha u crevima. Da li ovo ulje resava ovaj problem trajno ili mora da se uzima redovno kako bi se izbegla nadutost. Srdacan pozdrav, Vesna

Poštovana Vesna,
Za negu zrele kože i korekciju finih bora preporučujemo Vam ulje tamjana. Ulje tamjana u malim količinama možete i samostalno nanositi, a možete ga dodavati u kreme, losione koje inače koristite za negu kože.
Ulje za regeneraciju se sastoji od ulja jojobe, ulja pšeničnih klica i ulja tamjana. Sastav ovog ulja bi takođe prijao Vašoj koži ali obzirom da imate masniju kožu T-zone, ne bi bilo pogodno za svakodnevnu negu.
Takođe,možemo Vam preporučiti ulje košpica kajsije ili ulje košpica grožđa. Oba ulja mogu se koristiti za negu zrele kože.
Ulje peperminta je veoma dobro za sve digestivne probleme, nervozna creva, probleme sa nadimanjem i lošom probavom… Mentol koji je u visokom procentu zastupljen u ulju deluje na glatke mišiće creva, ubrzava pokretljivost i lučenje sokova za varenje. Ako Vam odgovara čaj od nane, ulje peperminta će Vam pomoći za simptome koji Vas muče jer su eterično ulje nane, i sva korisna svojstva biljke, metodom vodene destilacije pretočena u ovaj proizvod. Pije se tako što se 3 kapi ulja dodaju u šolju toplog čaja ili nakapaju na kocku šećera. Postupak možete ponavljati 2 – 3 puta u toku dana.
Pozdrav!