By Published On: 16. 5. 2013Categories:

Pre nekog vremena sam dobila terapiju Omeprol, dva puta dnevno, zbog stomacnih tegoba. Gorusica konkretno! Zatim sam dobila bolove u crevima, u vidu grceva i nadutosti, inace to mi se skoro svakodnevno desava. Navikla sam! Od skoro imam neke tegobe i u ustima, kad pijem vodu slatka mi je, jezik nekada kao da me pecka, u grlu cesto imam afte i non stop imam neku sluz u grlu, mislila sam da je od zeluca! Skoro sam naisla na neki kucni test za kandidu, sa pljvackom u vodi, sudeci po tome, imam je. Sta je VAs savet? KAko se utvrdjuje da li je imam u organizmu vise nego sto bi trebalo, bojim se da ako odem kod lekara sa tom pretpostavkom da ce me izbaciti! Imam jednom u dva meseca gljivicne infekcije, vaginalne. Uradila sam sad i test koji se nalazi na vasem sajtu i rezultatai su pozitivni, spadam u rizicnu grupu. Hvala Vam unapred!

Poštovana,
Kućni testovi na kandidu nisu pouzdani. Oni mogu ukazati na mogućnost prisustva gljivice. Najsigurniji način potvrđivanja kandidijaze je pregled usne duplje od strane lekara i nalaz brisa.
Ako se ustanovi oralna kandidijaza, preporučujemo Vam ispiranje usta vodom divljeg origana.
Obzirom da se žalite na gorušicu i povišeno lučenje želudačne kiseline, najverovatnije dolazi do vraćanja želudačnog sadržaja usled čega nastaje i gorak, izmenjen ukus u ustima. U tom slučaju neće pomoći ni jedan od origano proizvoda.
Ipak se morate obratiti lekaru jer je svaki drugi način utvrđivanja prisustva kandide nepouzdan.
Pozdrav!