By Published On: 1. 7. 2013Categories:

Postovana Ana, Naime, 2002 godine, imala sam operaciju, fibrom na jajniku, koji je odstranjen, a zbog bojaznosti, odstranjen je ceo levi jajnik i radjena resekcija desnog…. Od 2005. godine sam na th cikloproginove… Problem koji se javio poslednjih godinu dana je gubitak telesne mase i tezina cca 14 kg, sa 70 na 57,9, koliko imam sada… Visoka sam 1.70… Sve analize krvi, tumor markeri ok… Nalaz endokrinologa i hormonski status, govori u prilog, gubitka estrogena, kod mene u organizmu…. Molim za savet, osim origano ulje, koje koristim, kao preventivu, sta bi za moj problem bilo adekvatno koristiti, od Vasih proizvoda…. S postovanjem, Sandra

Poštovana Sandra,
Ulje divljeg origana Vam ne bi koristilo pošto je ono prirodni antiseptik koji neće uticati na hormonski status.
Od Probotanic proizvoda eventualno može doći u obzir ulje fenela koje je bogato fitoestrogenima i koristi se u svim indikacijama u kojima je estrogen u manjku.
Međutim, kako fitoestrogeni ostvaruju dosta slabije dejstvo nego supstitucija estrogena, ja Vam savetujem da prvo sa ginekologom porazgovarate oko promene postojeće terapije. AKo i dalje ne bude promena, možete pokušati sa uljem fenela.
Pozdrav!