By Published On: 22. 7. 2014Categories:

Postovana, vec 14 godina sam pod terapijom radi hipotireoze-Letrox 100 i hipertenzije – Concor 2,5 i Norvasc 5 i stanje je stabilno. Medjutim, od maja imam stalno curenje nosa, bole sinuse, upale grla, 3 puta bila pod terapijom antibiotika za mesec i po, 10 dana na moru od toga 3 pod visokom temperaturom sa gnojnim cepovima bez patoloskih bakterija.Nalaz krvi uredan, osim SE -28 i holeserol 6. Pre par dana odem na alergo testove i spirometriju, kad alergija na polene trave 4/12 i grinje 9/30, histamini 4/7. Radila SRPT – pozitivan, skore 5, PVC-104,0% FEVI 95,9% NEF50 96,3% MEF25 47,8%. Ordinirana terapija Urbason 20mg iv, Synopen amp im, Adrenalin gtt lokalno. Savet za th- Aerius, Naseonx sprej, Phisiomerhipertoni rastvor, uz kontrolu i uput za NBPT. Lekar kaze da cu verovatno pumpicu dobiti za astmu radi grinja. S obzirom da ne zelim da se vise trujem sad i sa lekovima za alergije, kupila sam ulje crnog kima i nadam se da ce mi pomoci kod alergije s obzirom sto sam procitala o istom. Ali ipak, molim Vase strucno misljenje za dejstvo ulja u odnosu na terapiju koju koristim i savet za vremensko koriscenje, S postovanjem Tatjana.

Poštovana Tatjana,
ulje crnog kumina je pravi izbor za vas. Pićete tri kafene kašičice na dan (jedna kašičica 15min. pre obroka), slobodno možete neprekidno piti ulje i tri meseca pa napravite pauzu mesec dana. Što se tiče problema sa sinisima – inhalirajte se, u pola litre ključale vode stavite pola kašičice kumina i udišite paru 3-5min, dok ne osetite značajno poboljšanje radite inhalaciju skoro svaki dan, kasnije možete i jednom nedeljno. Ulje crnog kumina deluje i na holesterol, visok pritisak, infekcije i hipotireozu.
Promenite i način ishrane – pogledajte na netu detaljno o LCHF načinu ishrane – izbacuju se žitarice, obrano mleko, šećeri i prerađena hrana, a jede se povrće, meso, jaja, riba, voće, koštunjavi plodovi, semenke, masni mlečni proizvodi i nerafinisana biljna ulja. Takav način ishrane vraća imunitet na normalu što je vama sada najbitnije. Pijte bar 2L vode na dan, pod uslovom da vam bubrezi dobro rade.
Srećno i pozdrav!