By Published On: 21. 7. 2014Categories:

Kupila sam vase ulje muskatnog oraha i semena persuna. Ne znam u kojoj dnevnoj dozi, se koristi. Da li se ukapava u vodu , caj ?

Poštovana,
sva naša ulja imaju uputstvo za upotrebu, tamo sve lepo piše ali pojasniću, naravno. Kada koristite bilo koje etarsko ulje morate ga razrediti jer je u pitanju koncentrat biljke. Najbolje da razredite u kafenoj kašičici nekog jestivog, hladno ceđenog ulja (maslinovo, koštice grožđa, kokosovo…). Ulje semena peršuna se pije 3x2kapi na dan, a muskatni orah – 2-5kapi na dan. Uvek počnite sa manjim brojem kapi pa postepeno povećavajte do maksimalne doze. Ako ste osetljivi na orašaste plodove onda uradite test na nadlaktici ruke – stavite jednu kap razređenog ulja muskatnog oraha (1kap u pola kašičice jestivog ulja), ako se posle 24h ne pojavi reakcija – crvenilo, svrab slobodno ga korstite. Test raditre samo ako ste osetljivi i skloni alergijama.
Ulja se ne razređuju u vodi ili čaju jer plivaju na površini i na taj način se ne mogu razrediti, a to je potrebno jer su u pitanju koncentrati.
Pozdrav