By Published On: 17. 10. 2014Categories:

Postovana, Vec nekoliko meseci se borim sa enterokokus spp. u hronicnoj rani na delimicno amputiranom stopalu ali bakterija odbija da ode. Radila sam briseve, uzimala antibiotike po antibiogramu, ali kao da pijem vodu, apsolutno nikakvog pomaka nema. Jedino mi preostaje da se okrenem lecenju ovim kapima. Da li biste bili ljubazni da mi kazete koja bi bila odgovaraujca doza u mom slucaju i da li mislite da ima nade? Ne znam vise sta da radim. Hvala unapred na odgovoru.

Poštovana,
bakterija koju imate je vrlo nezgodna za lečenje ali to ne znači da nema leka. Probajte prvo da pijete ulje divljeg origana. Pijte ulje tri nedelje, razređeno u kašičici maslinovog ulja, uvek tri puta na dan. Počnite sa 3x1kap, pa na svakih tri dana povećavajte dozu za jednu kap (3×2), pa 3×3 dok ne dođete do 3x4kapi. Kada stignete do 3×4 kapi tako pijte do kraja treće nedelje. Posle tri nedelje pravite pauzu 10 dana i onda uradite bris rane. Ako se infekcija nastavi onda pijte još tri nedelje ulje po istoj šemi.
U svakom slučaju najbolje da me kontaktirate kada uradite analize pa da vidimo šta ćemo dalje od terapije ako bude imalo potrebe.
Pozdrav