By Published On: 16. 1. 2013Categories:

Moj problem je folliculitis na koži glave. Bezuspešno sam isprobala razne lekove, i onda čula za ulje divljeg origana, ali ne znam kako treba da ga nanosim i koliko puta na dan. Čula sam da ulje treba tamponima nanositi na ” bubuljice” koje postoje, 2-3 puta na dan. Na jednom forumu sam, pak, pročitala da treba oprati kosu, prirodno je prosušiti, a a onda mlakim uljem origana izmasirati kožu glave i ostaviti da prenoći. Molila bih da mi preciznije objanite postupak. Hvala unpred.

Poštovana,
Pored lokalne primene, poželjno je i piti origano ulje na sledeći način: prve nedelje 3 puta na dan po 1 kap, druge nedelje 3 x 2 kapi a treće nedelje 3 x 3 kapi dnevno. Origano ulje je veoma jako i pre upotrebe se mora razblažiti. Najbolje je 1 kap pomešati sa kafenom kašičicom maslinovog ili nekog drugogo ulja, ili u trećini šolje jogurta, paradajz soka..i tako popiti. Uvek se uzima nakon obroka.
Za lokalnu primenu, origano ulje se razblažuje za nekim osnovnim uljem (npr. maslinovo) u razmeri 5 : 1 (5 kapi maslinovog i 1 kap origano ulja). Origano ulje je veoma jako i nikako se ne sme nerazblaženo nanositi na kožu. I kada ga pomešate sa nekim drugim uljem budite oprezni – tu mešavinu prvo nanesite na kožu nadlanice i ako Vam je i dalje ljuto ili pecka, dodajte još malo maslinovog ulja. Promene mažite nekoliko puta u toku dana.