By Published On: 1. 4. 2013Categories:

Postovana Gospodo, Kupio sam vas proizvod Ulje Divljeg Origana jer vise godina imam u brisu grla i jezika Candidu (kazu mali broj) a zadnja dva brisa u proteklih mesec dana su pokazali u brisu grla, jezika i poda usne duplje Candidu Albicans i Eschericiju Coli. Pio sam antibiotik ali je ponovljeni bris pokazao isto prisustvo Kandide i Eserihije. Ja bih zeleo da ulje divljeg origana koristim lokalno ispirajuci grlo i usta medjutim u uputstvu ne pise nista o doziranju i nacinu takve primene. Molim vas da mi odgovorite na koji nacin i u kojim dozama mogu koristiti ulje divljeg origana lokalno za ispiranje grla i usta u nadi eliminacije kandide i eserihije. Samo napomena da mi je ORL doktor koji me vodi savetovao lokalnu upotrebu da ne bih pio vise antibiotike i antimikotike kako bi izbegli “vrtenje u krug” i delovali samo lokalno “garganjem” grla i ispiranjem usta. Unapred hvala.

Poštovani,
Ulje divljeg origana nije namenjeno ispiranju niti mazanju jezika i sluzokože usne duplje jer je veoma ljuto. Bez obzira na lokalizaciju infekcije, origano ulje se pije 3 nedelje prema uputstvu.
Pošto je veoma ljuto, pre upotrebe se mora razblažiti dodavanjem nekoliko kapi u kafenu kašičicu maslinovog ulja ili u trećinu šolje jogurta, paradajz soka…
Pije se nakon ili između obroka. Posle 3 nedelje upotrebe pravi se pauza od 10 dana za vreme koje je poželjno dati bris na analizu.
Konkretno za ispiranje usne duplje postoji origano voda – hidrolat koji je dosta blaži od ulja i neće dovesti do iritacije sluzokože.
Pozdrav!