By Published On: 5. 4. 2013Categories:

moja supruga boluje neku koznu bolest pucaju joj ruke po dlanovima nemoze da kuva doktori su rekli da je to kandida davali su razne masti ali nama koristi

Poštovani,
Kandidijaza kože zahvata obično prostore među prstima šake, najčešće između trećeg i četvrtog prsta. Javlja se u vidu jasno ograničenog crvenila, beličastih naslaga, vlaženja i svraba. Bolest se često vidi kod domaćica, poslastičara i ljudi koji često rade sa rukama u vodi.
Pošto gljivice vole vlažnu i toplu sredinu, veoma bitno je da šake budu na suvom. U lečenju, pored prepisane terapije, neophodno je promeniti režim ishrane.
Poželjno je izbaciti iz ishrane: testa i peciva od belog brašna, sva gazirana pića, ne koristiti pivski kvasac, slatko mleko, B kompleks vitamina, jako kisela jela (sa esencijama i veštačkim konzervansima), izbaciti ili drastično smanjiti u ishrani čokoladu, torte, kolače, izbaciti alkohol, nikotin i kafu, radi bržeg oporavka.
Od Probotanic proizvoda, preporučujemo Vam origano ulje koje je veoma efikasno kod infekcije kandidom. Ulje se pije 3 nedelje. Nikako se ne sme (čak ni razblaženo) mazati na oštećenu kožu pošto je veoma ljuto, i dovelo bi do dodatne iritacije.
Pozdrav!