By Published On: 24. 5. 2013Categories:

Hvala na vasem odgovoru na moje pitanje oko hronicnog gastrira uzela sam i ulje od kumina i ulje od nane i sad mi je jako bolje. A sad da vas pitam na jos jedno, imam gljivice na nogama obicno mi izlaze kad pocinje prolece i leto, i pocinje kao tvrda kozica mala pa onda pocrvene i pocne da se ljusti i kad je u toj fazi strasno me svrbi, uzimam momentalno Canestena Cortizone, dali da produzim sa ovo ili ima neko drugo resenje. Molim vas da mi odgovorite. Puno pozdrava i jos jedno hvala na vas lep odgovor.

Poštovana!
Hvala Vam što ste podelili sa nama Vaše iskustvo vezano za upotrebu ulja crnog kumina i peperminta. Drago nam je ako smo Vam uputili dobar savet.
Za gljivične infekcije na stopalima nastavite korišćenje antimikotske masti i kortizona. Od Probotanic proizvoda možemo Vam preporučiti divlji origano koji je veoma efikasan kod gljivičnih infekcija.
U Vašem slučaju, najbolje bi bilo korišćenje Origano vode. Pre nego što namažete mast, potopite stopala u mlaku vodu u koju ste dodali malo origano vode. Druga varijanta (ako koža stopala nije oštećena) je da
pomešate 1 supenu kašiku origano vode i 1 obične vode, i tim rasvorom namočite vatu i tako tretirajte promene.
Pošto se radi o gljivičnoj infekciji, preporučuje se izbacivanje šećera iz ishrane. Trudite se da noge držite na suvom pa ih nakon tuširanja dobro obrišite a ako se noge znoje, u obuću dodajte talka (pudera u prahu) jer
rastu gljivica odgovara vlažna i topla sredina.
Pozdrav!