By Published On: 17. 6. 2013Categories:

Postavana, cula sam za divlje origano ulje da unistava vise vrsta bakterija, pa me interesuje da li bi smela da dajem to mojoj deci koja su inace bolesna od cisticne fibroze, sin ima 22 godine a cerka ima 14 godina koji imaju pseudemonas aeruginus i staphylococcus auerus., kako se primenjuju te kapi koliko puta na dan po koliko kapi i koliko dana ? Bila bi vam zahvalna na vasem odgovoru. Mirjana Dragojevic

Poštovana Mirjana,
Ulje divljeg orugana deluje na obe bakterije. Čak je potvrđeno dejstvo i na meticilin rezistentni Staphylococcus aureus. Dosadašnja iskustva korisnika su veoma dobra, čak i kod infekcija Pseudomonasom, koje su nekada veoma uporne. Ulje divljeg origana se pije 3 nedelje na sledeći način: prve nedelje 3 x 1 kap, druge nedelje 3 x 2 kapi a treće 3 x 3 kapi dnevno. Ulje je veoma ljuto i mora se razblažiti mešanjem kapi origano ulja sa kafenom kašičicom maslinovog ulja ili sa malo jogurta, paradajz soka.
Obzirom na prirodu bolesti, i sklonost infekcijama, origano ulje se može koristiti i preventivno, s vremena na vreme u periodu od 10 dana, 3 x 1 kap dnevno.
Pozdrav!