By Published On: 27. 6. 2013Categories:

Imam 16 godina, i imam problem sa stomakom, nadam se da mi mozete pomoci, posavjetovati me:) Od prije odprilike 8mjeseci, poceo je da mi raste stomak, idnosno pocela sam da ga primjecujem. Zelim prvo da odbacite mogucnost trudboce, s obzirom da imam 16godina i nikada nisam imala seksualne odnose:) Evo ako vam sto znaci, danas sam izmjerila obim koji iznosi 80cm :( Ne znam, bojim se moze li biti da je neki tumor ili nesto sl. Ja sam inace mrsava, jko, imam jedva 50kg na visinu od 1.70, nohe i ruke su mi mrsave, i onda kada se skinem izgledam.kao ona djeca u Africi… Nista me ne boli, jedem normalno samo eto stomak. Ne bih ja to shvatala ozbiljno da sam deblja ili da je salav, mek. Nego je meni kednostavno tvrd, i to traje preko pola godine…Uzgred, imam redovnu stolicu i sve to… Molim Vas za savjet, jer sve vise pocinjem da sumnjam da je u pizanju tumor..Da ne pominjem moje roditelje koji su se jako zabrinuli i zele da me vode kod dontora ali ja odlazem:( Ne znam, molim Vas za savjet.:)

Poštovana,
Nikako nemojte odlagati posetu lekaru! Ja Vas mogu uputiti šta teoretski može doći u obzir, zbog čega je eventualno došlo do simptoma koje ste opisali, ali to ne sme zameniti lekarski pregled.
Nemojte se plašiti i razmišljanjem o najgorem ishodu, odlagati odlazak kod doktora.
Rast stomaka može biti posledica lošeg varenja i apsorpcije hrane, alergije na neke namirnice, nedostatak enzima za varenje hrane, poremećaja pokretljivosti creva, poremećaja funkcije jetre i pankreasa, bolesti jajnika… Međutim ovo je sve nagađanje. Pregledom i ultrazvukom abdomena i male karlice, poštedećete sebe dalje brige.
Poslušajte roditelje i još danas otiđite kod lekara :)
Javite nam se nakon pregleda.
Pozdrav!