By Published On: 5. 7. 2013Categories:

Postovana Doktorka! pre dve godine dobila sam psorijazu ,receno mi je da je to od stresa,od tada mi se pojavljuju bele fleke na kozi lica i rukama,kako vidim one se povecavaju,volela bi Vase misljenje u vezi toga ,s postovanjem Judita!

Poštovana,
Psorijaza je hronična bolest čiji uzrok i mehanizam nastanka nije u potpunosti razjašnjen. Veoma često je genetski uslovljena. U nastanku bolesti učestvuju različiti provocirajuci faktori – psihološka trauma, infekcija ili lekovi.
Terapija psorijaze je kompleksan proces.Terapijski pristup je različit za svakog pacijenta u zavisnosti od oblika i rasprostranjenosti oboljenja. Cilj lečenja je uvesti bolesnika u remisiju (uspavati bolest) i održati to stanje što duže. Sezonskog je karaktera sa pogoršanjima krajem jeseni, tokom zime i ranog proleća. U toku leta su moguće spontane remisije.
U svakom slučaju, neophodno je da ostvarite što bolji kontakt sa lekarom koji Vas leči, i da se pridržavate njegovih uputstava. Morska voda sa mnoštvom minerala i sunčeva svetlost (UV zracenje) rezultiraju povlačenjem blagih oblika psorijaze.
Od Probotanic proizvoda mogu Vam preporučiti ulje crnog kumina koje povoljno utiče na ublažavanje simptoma psorijaze.
Proslediću Vam tekst sa korisnim savetima oko ishrane, kod prisutne psorijaze. Tekst pročitajte ovde.
Pozdrav!