By Published On: 24. 7. 2013Categories:

Postovana doktorko, Pijem ulje origana po propisu kako navodite ali po prestanku nakon tri nedelje kad prestanem da ga pijem simptomi mi se vracaju, imam crevnu kandidu i svrab na analnom otvoru , uporedo sam koristio sa uljem i nistatin tablete, neko vreme stolica mi bude negativna na kandidu ali posle dve-tri nedelje opet je pozitivna, sve druge analize stolice su u redu, nema crevnih parazita. Moje pitanje je da li mogu uporedo sa uljem origana da pijem i razblazenu soda bikarbonu oralno i koliko dugo ? Kakvi su vasi saveti i kako se moze soda bikarbona najbolje kombinovati sa uljem origana ! Da li postoje analne tablete protiv kandide koje bi lokalno delovale u debelom crevu ?

Poštovani,
Svrab u rektalnom predelu može se javiti kod kandidijaze ali u lečenju se koriste oralni antimikotici. Svrab prolazi nestankom infekcije.
Umesto rastvora sode bikarbone, predlažem Vam uvođenje probiotika koji će vratiti ravnotežu i obnoviti crevnu floru, prirodni mehanizam koji kandidu drži pod kontrolom.
Naglašavam i važnost pridržavanja anti – kandida dijete. Savetuje se pridržavanje režima ishrane i mesec dana po eliminaciji kandidijaze, kako ne bi došlo do ponavljanja simptoma.
Pozdrav!