By Published On: 19. 8. 2013Categories:

Imam problema sa ekcemom,ali samo na dlanovima.Procitao sam da je ulje od origana dobro za to.Da li bi imalo efekta da ga pomesa sa maslinovim uljem i da mazem ruke sa tim?Ako ne to,sta bi bilo naj bolje?

Poštovani,
Kod problema sa ekcemom, preporučujemo Vam ulje crnog kumina umesto ulja divljeg origana. Ulje crnog kumina je hladno ceđno ulje koje može da se primenjuje lokalno, a kada se pije, imunomodulatornim dejstvom (dejstvom na imuni sistem) smiruje zapaljenske procese koji dovode do nastanka promena. Pozitivna iskustva naših korisnika su takođe na strani crnog kumina.
Ekcem na šakama je najčešće kontaktni ili endogeni ekcem. Ako se radi o kontaktom, veoma bitno je izbeći dodir sa iritansima koji su okidač za promene. Postoje i epikutana testiranja koja mogu utvrditi uzroke alergijskog kontaktnog ekcema.
Endogeni ekcem se javlja kod osoba atopijske konstitucije (osobe koje imaju sklonosti alergijskim bolestima). Crni kumin deluje kod svih alergijskih bolesti antihistaminičkim i protiv zapaljenskim dejstvom.
Ulje crnog kumina se pije 3 puta na dan, po jedna kafena kašičica, dok se promene na šakama mogu mazati.
Pozdrav!