By Published On: 21. 8. 2013Categories:

Poštovana Pre godinu i po mi se pojavila kandida u ustima.Beo jezik i crvenilo u grlu.Do pre 3 meseca doktori su me kljukali raznim antibioticima,čak su i krajnike hteli da mi operišu.Tada sam radio bris grla i nosa i pronadjena je kandida.Takodje patim od hroničnog umora.Ne mogu da se pridržavam dijeta koje sam čitao na internetu jer radim po ceo dan i ne mogu da gladujem.Na kraju jezika ( do grla) primećujem neke crvene tačkice kao mali plik od pre dva meseca.Koristio sam svašta od Nistantina,Daktanola,Povidon joda…Duže od mesec i po i nema nikakvih poboljšanja.Tako da sam sa tim prestao.Trenutno koristim ulje čajnog drveta od pre 3 dana.Sipam 5-10 kapi u 2 dl mlake vode pa ispiram usta.Mada nisam siguran da se tako koristi.Ne znam više šta da radim ovo me izludjuje i uzima sve više maha.A ne mogu níikako da se rešim te dosadne gljivice.Molim za savet za neku terapiju. Hvala

Poštovani,
Antikandida dijeta je veoma bitna stavka u lečenju kandidijaze. Ne morate gladovati, od dijete se to i ne očekuje, ali je potrebno da izbacite slatkiše, peciva i testenine, mleko. Ako ste pušač morate smanjiti broj cigareta, a kafu i gazirane napitke ukinuti. Kandida je veoma uporna gljivica. Pridržavanjem antikandida režima ishrane, uskraćuje se šećer koji pogoduje rastu gljivice.
Od Probotanic proizvoda preporučujemo Vam Origano vodu – hidrolat origano ulja namenjen ispiranju kod infekcija usne duplje. Uporedo se koristi i Ulje divljeg origana, najjači poznati biljni antiseptik koji uspešno eliminiše sve oblike kandidijaze.
Probajte da ispirate usta rastvorom sode bikarbone ili čajem od žalfije.
Pozdrav!