By Published On: 25. 11. 2013Categories:

Poštovana, već neko vreme imam problem sa čestim upalama ušiju i grla kada krene hladnije vreme, a imam problem i sa želudačnom kiselinom(dijagnoza:Gerb, Dyspepsia). Na zadnjem ORL pregledu dr. mi je rekao da imam i blagi sinusitis. Trenutno imam tronedeljnu terapiju lekom Sabax 15mg i Gastroperidon. Radila sam bris grla koji je OK kao i analizu krvi na Helicobacter pylori koji je takođe negativan. Zanima me da li zbog želudačnih problema mogu da koristim origano ulje i na koji način? Zanima me i inhalacija, zbog sinusa, negde sam pročitala da se može koristiti 1 kap na 0,5l. vode. Htela bih da pokušam i zbog toga da bih pojačala i imuni sistem. Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Poštovana,
Prema višegodišnjim iskustvima naših korisnika, ulje divljeg origana se može koristiti i ako postoje želudačni problemi kao što su gastritis, GERB… Bitno je ulje dobro razblažiti i piti ga nakon ili između obroka. Dosta korisnika je upotrebljavalo origano ulje i za eliminaciju H. pylori, kod već postojećeg gastritisa.
Kada je reč o inhalaciji, mi preporučujemo dva načina – dodavanje 1 – 2 kapi origano ulja u 500 ml vrele vode, udisanje od nekoliko minuta sa zatvorenim očima ili ‘suvu’ inhalaciju – na papirnu maramicu nakapajte 1 kap origano ulja i nekoliko minuta udišite.
Za jačanje imuniteta dovoljno je u periodu od 10 dana piti 3 x 1 kap/ dan. Ove cikluse možete ponavljati s vremena na vreme (npr. jednom u toku meseca).
Pozdrav!