By Published On: 12. 1. 2015Categories:

Postovani,7,8 godina imam problema sa neurodermatitisom na potkolenici i na rukama(neposredno iznad saka) – ne stalno vec se javi s vremena na vreme (ne moguda odredim tacno kad). Kao terapiju dobijem kortikosteroide (evenutlano ukombinaciji sa antibiotikom ako se to mesto inficiralo) i kreme zahidrataciju (pavlovic) ali to je privremeno resenje. Za ovih 7,8 godina samojednom su mi prepisali desloratidin i to je donelo poboljsanje ali takodjeprivremeno. Pored toga imam problema sa masnom kozom i aknama i opadanjemkose (kazu da je to zbog muskih hormona). U poslednjih 6 meseci blago mi jepovisen bilirubin (preko 4) i ALT (izmedju 45 i 55). Radio sam ultrazvukabdomena i nalaz je uredan. Visok sam 192 cm i imam 101kg. Da li mozete dami preporucite nesto sto ce resiti ovaj dugogodisnji problem?Srecni praznici,Milos

Poštovani,
od naših proizvoda možete da pijete ulje crnog kumina da smanjite prenadraženi imunitet. Ulje se pije tri kafene kašičice na dan, tj. jedna kašičica pre jela. Možete piti u kontinuitetu tri meseca. Jedna flaša kumina traje oko mesec dana.
Vi ste inače, po svemu što ste opisali osetljivi na žitarice i šećer, izbacite ih iz ishrane! Jedite povrće (bez krompira), umereno voće (ne više od 4-5 voćki nedeljno), sve vrste mesa i životinjskih masti, ribu, jaja, pečurke, koštunjave plodove, nerafinisana biljna ulja, slaninu, puter, masne sireve, kajmak. Izbacite sve vrste žitarica (pšenicu, raž, ječam, ovas, heljdu, pirinač, proso, kukuruz), znači nema hleba, peciva, krompira i obranog mleka (ima puno mlečnog šećera), slatkiša, šećera i sve vrste industrijske hrane. Jedite samo ono što napravite u svojoj kuhinji!
Pogledajte sajt: www.dietdoctor.com i ne brinite za nivo holesterola, on raste od žitarica i šećera, a ne od masne hrane koja je vama neophodan da bi se povratio integritet kože i oborio prenadraženi imunitet. U svetu je sve više pristalica ovakve ishrane (LCHF) zato što ljudi rešavaju razne zdravstvene probleme i osećaju dobro u svojoj koži.
Javite mi se za mesec dana kako ste.
Pozdrav