By Published On: 19. 3. 2015Categories:

Imam problem sa vaginalnom gljivicnom infekcijom, lecim je sigurno 4-5 god. ubrzo posle terapije se vrati, Interesuje me nacin upotrebe origano ulja (u mom slucaju) kao i kombinacija sa drugim origano proizvodima,(tablete, voda, caj)? Hvala unapred na odgovoru, Jovana.

Poštovana,
ulje divljeg origana možete piti po sledećoj šemi:
prva nedelja 3x1kap, druga nedelja 3×2 kapi i treća nedelja 3×3 kapi.Ulje se pije posle jela. Pošto je izuzetno ljuto i jako ulje se mora razrediti u kašičici maslinovog ulja ili meda. Kada se završi ciklus od tri nedelje, sačeka se 4-5 dana pa se urade analize, ako još uvek postoji infekcija, pravi se pauza 10. dana pa se ponovi ciklus od tri nedelje po istoj šemi.

Uveče, možete stavljati i tampone natopljene kantarionovim uljem, kao vaginalete. Tampon stoji do jutra. Tako tri nedelje, sve dok pijete origano. Čak možete staviti u supenu kašiku kantarionovog ulja 2 kapi origana (nikako više) pa sa tom mešavinom ulja dobro natopite tampon. Možete osetiti peckanje i toplinu koja prolazi za par minuta ako vam to ne bude odgovaralo onda stavljajte samo čisto kantarionovo ulje.
Javite mi kako ste za tri nedelje.