By Published On: 14. 5. 2015Categories:

Postovani, stavila sam 1 kap vaseg origana ulja i 7 kapi vaseg lesnikovog ulja na kozu zahvacenu rozaceom, aknama i seboroicnim dermatitisom, ne znam u cemu je problem ali nakon nanosenja koza pocinje veoma da me pecka pa mi koza zacrveni. Pretpostavljam da je iritacija u pitanju ali nije mi jasno zasto? Devojke sirom sveta rozaceu tretiraju origano uljem i nemaju nikakav problem. Da li je trebalo mozda da izmesam sa suncokretovim uljem? Da li nisam dobro razblazila? koliko kapi je potrebno? U cemu je problem?

Poštovana,
kao što sam rekla ulje origana nemojte koristiti za spoljašnju upotrebu, samo pijte po uobičajenoj šemi. Ulje je agresivno i iritira tako osetljivu kožu.
Za seboroični dermatitis pokazao se najbolje tretman sa morskom soli i zeolitom. Bakterija koja izaziva seboroični dermatitis jako voli sve što je masno, pa i biljna ulja. Tretirajte zahvaćene delove tako što ćete ih ispirati rastvorom mlake vode i morske soli (dva puta na dan, 0,5L vode i kašičica soli). A posle toga kao puder za kožu dobro natapkajte obolela mesta zeolit prahom (koristite Zeomedic od 200g on je proveren).
Srećno i pozdrav