By Published On: 2. 11. 2017Categories:

Postovani, Interesuje me da li Vasi proizvodi mogu da pomognu u slucaju izolovane acinetobacter u urinokulturi >100000, sto je posledica bolnickog katetera. Pacijentkinja je trenutno na terapiji Nitroxolin forte 10 dana 3×1, pa narednih mesec dana 1×1 kapsula. Napominjem da je pre 20-ak dana imala krvarenje u gornjem GIT-u koje je uspesno sanirano infuzijama, a pretpostavlja se da je uzrokovano analgeticima u kombinaciji sa pronizonom (erozija zida jednjaka ili zeluca) nije radjena gastroskopija. Zamolila bih Vas za odgovor da li bi joj ulje ili kapsule divljeg origana naskodile s obzirom na gore navedeno, jer nitroxolin izgleda ima slab ucinak na bakteriju, a na sve ostale antibiotike je rezistentna. Srdacan pozdrav,

Poštovani,
S obzirom da je osoba imala krvarenje iz gornjeg dela digestivnog trakta ne savetujemo upotrebu proizvoda od divljeg progana.
Ukoliko se bude u međuvremenu radila gastroskopija i nalaz bude uredan, odnosno ne ukaže na postojanje oštećene sluznice u jednjaku, želucu i dvanaestopalačnom crevu tada osoba može da koristi kapsule od divljeg origana uz origano čaj.
Za bilo koja dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav