By Published On: 1. 4. 2018Categories:

Poštovani, godinama koristim ulje crnog kima, pomoglo mi je da se oslobodim višedecenijskog problema sa alergijama, pogotovo u udarnim periodima godine, kada cvetaju pojedine trave ili drveće. Sada sam slobodna od toga i zahvalna. U prethodne tri godine sam počela koristiti i ulje divljeg origana, pre svega zbog čestih problema vezano za urinarni trakt, kao i kod sezonskih viroza. Rezultati su dobri. Pišem vam i molim za odgovor povodom najnovijeg problema – bakterije koja je pre nekoliko dana izolovana iz uzorka stolice – heliko bakterija. Analiza je urađena na osnovu simptoma koji su bili prisutni dosta dugo, a pojačani poslednjih mesec-dva. Upoznata sam sa konvencionalnom metodom lečenja antibioticima, ali imam otpor prema tome, pokušavam prvo prirodnim putem, tako da sam počela reovno koristiti ulje crnog kima i ulje divljeg origana. Nešto me tu malo zbunjuje i nije mi do kraja jasno: u opisu ulja divljeg origana na sajtu https://www.probotanic.com/proizvod/probotanic-ulje-divljeg-origana/ nigde nisam pročitala da deluje i protiv heliko bakterije, ili mi je nešto promaklo. S druge strane, na sajtu https://www.probotanic.com/informacije/resite-se-uporne-heliko-bakterije-prirodnim-putem/, dato je objašnjenje o tome na koji način se može lečiti taj problem navedenim uljima. Ja jesam prvenstveno za taj pristup, već sam počela tu terapiju pre pet dana, i molim vas da mi odgovorite: da li i u ovom slučaju doza ulja divljeg origana ostaje kao u opštem uputstvu – 3×2 kapi na dan, ili se preporučuje neka druga doza. Da li terapija treba da traje deset dana, ili taj period treba produžiti u slučaju heliko bakterije? S poštovanjem, Dušica Popović, Novi Sad

Poštovana,

Za eradikaciju Helicobacter pylori savetujemo da se ulje divljeg origana pije 3 nedelje, i to tokom prve nedelje 3×1 kap na dan, tokom druge 3×2 kapi i tokom treće 3×3 kapi na dan posle obrok. Zatim se pravi pauza od 10 dana, pa se ponovi ciklus od 3 nedelje. Paralelno sa uljem divljeg origana treba piti ulje crnog kumina i to 3×1 kašičica na dan, pre obroka, 3 meseca u kontinuitetu.
Pošto ste napisali da ste počeli pre 5 dana da pijete ulje divljeg origana, 3×2 kapi, nastavite sa tom dozom još 9 dana, pa je nakon toga povećajte na 3×3 kapi još 7 dana,.

Srdačan pozdrav